Venezuelas kryptokurrencyaccept har været en imponerende bedrift. Over for en usikker økonomisk fremtid har landet været nødt til at stole på krypto endnu mere. Nu hvor kryptokurver er blevet en del af Venezuelas økonomiske miljø, har landet foretaget skridt for at forbedre adgangen.

Lettere betalinger for alle

I den seneste grænse for vedtagelse af krypto havde Venezuelas regering indgået et samarbejde med blockchain-udbyder Blockstream for at lancere en Bitcoin-node på sit satellitnetværk. I et blogindlæg, der blev offentliggjort tidligere på ugen, meddelte kryptobetalingstjeneste CryptoBuyer, at det med succes havde lanceret en Bitcoin Era node i landet.

Lanceringen, som CryptoBuyer og Blockstream gennemførte, vil i det væsentlige gøre det muligt for venezuelanere at sende satoshier (de mindste enheder af en Bitcoin) over internettet uden behov for en pålidelig forbindelse. For folk i fjerntliggende områder over hele landet betyder dette initiativ, at krypto altid er i nærheden.

I henhold til blogindlægget var Cryptobuyer i stand til at lancere en satellitknude på Blockstream Satellite gennem et partnerskab med kryptotræningstjenesten AnibalCrypto.

Álvaro Pérez, en Valencia-programmør, der også deltog i projektet, sagde:

”Vi downloadede hele Bitcoin-blockchain og gennemførte med succes den første transaktion gennem en Bitcoin-satellitknude i vores land den 23. september fra byen Valencia. Vi modtog bitcoin via satellitforbindelsen uden internetforbindelse. Det var et øjeblik med stor præstation. ”

Jorge Farias, CryptoBuyer’s administrerende direktør, tilføjede, at projektet havde til formål at løse virkelige problemer med økonomisk inklusion for millioner i landet. Det er i tråd med CryptoBuyers mission om at bringe kryptokurver til flere venezuelanere, da virksomheden allerede har installeret flere Bitcoin-pengeautomater og salgssteder i hele landet.

Blogindlægget tilføjede, at alle parter ville lancere flere noder i Caracas, Venezuelas hovedstad og den sydlige del af Bolivar. Interesserede brugere vil kunne oprette forbindelse til satellitknudepunkterne via mesh-netværk, som allerede er testet over hele landet.